hardlopenMijn sporthart klopt als een malle tijdens deze Olympische Spelen. Ik geniet volop van de wedstrijden en van alle verhalen achter de sporters. Eindelijk krijgen zij het podium dat ze verdienen. Jaren zetten zij in alle anonimiteit alles opzij voor dat ene doel: Rio 2016. Kranten, magazines en actualiteiten rubrieken buitelen nu over elkaar heen en proberen net dat ene onbekende persoonlijke verhaal naar boven te krijgen. Op radio, tv, via livestreams en op apps volg ik de verrichtingen van TeamNL.

Valencia hardloopstad

Als ik al die sportlijven in actie zie, wil ik zelf ook weer aan de bak. Nee, olympische ambities heb ik niet. Maar na twee weken vakantie vieren, is het hoogtijd weer de loopschoenen uit de kast te halen. Ik geef ik toe dat ik vorige week last had van opstartproblemen. De Spaanse zon, strand en steden waren fantastisch. Al moet ik zeggen dat ik tijdens mijn verblijf in Valencia spijt had geen loopschoenen mee te hebben. Wat een heerlijke hardloopstad is dat.

Hardlooppad

In het park dat is aangelegd op de plek van de gedempte rivier vind je zelfs een hardlooppad met eigen verkeersbord! Zonder last te hebben van enig ander verkeer, kan je hardlopen over een pad van 9 kilometer dat rondom de stad slingert. Individuele lopers en loopgroepen trekken in slierten voorbij. Voor wie ook rompstabiliteitsoefeningen wil doen, zijn er volop fitness-attributen langs de route. Jaloers keek ik tijdens mijn fietstocht naar alle mannen en vrouwen die zich in het zweet werkten tijdens hun oefeningen. Eenmaal thuis probeer ik dat gevoel weer omhoog te halen. Want niks is zo moeilijk als de eerste stappen zetten na weken niets doen. De vakantiefoto’s en filmpjes brengen uitkomst. Net zoals de Olympische Spelen. Zien sporten doet sporten. Nu de hardloopschoenen aan en gaan…..