wim hof

Een van de mensen die hoog op mijn lijstje stond om te interviewen was Wim Hof. Hij had iets charismatisch, iets mysterieus… Bij een lezing in Arminius in Rotterdam maakte hij een nog grotere indruk op mij dan in alle tv-shows bij elkaar. Wat een energie heeft deze man, wat een drive!

Wim Hof

Wim Hof na zijn lezing in Arminius.

Vol passie, oké wel van de hak op de tak, vertelt hij tijdens de lezing over zijn lange weg die hij heeft moeten leggen voordat hij serieus werd genomen. Wim Hof is al jaren weggehoond door medici en wetenschappers, maar in 2014 was er een medische doorbraak. Vele testen van wetenschappers wijzen uit dat de mens weldegelijk invloed kan uitoefenen op het auto-immuunsysteem. Je eigen temperatuur regelen, is bijvoorbeeld iets dat tot nu toe als onmogelijk werd gehouden.

 

Wim Hof

Wim Hof bij hem thuis.

Artsen stonden voor een raadsel

Adrenaline

En nee, hij is geen superman. Wim Hof bewijst met zijn proefpersonen dat zij eveneens zonder te bewegen meer adrenaline kunnen aanmaken dan iemand die voor het eerst een bungyjumpsprong maakt! Ook weten de proefpersonen hun cellen zo krachtig te maken dat de ingespoten bacterie, waar je normaal heel ziek van wordt, geen kans heeft. Artsen stonden voor een raadsel.

Iceman

Hoogtijd voor een verklaring van ‘the Iceman’ himself. Hoe werkt de theorie? Wat is er tot nu toe bewezen? Wat wil hij nog bewijzen en wat is zijn ultieme doel? Allemaal vragen die ik hem stelde in zijn woning in Stroe. Ter voorbereiding op mijn interview lees ik het boek Koud kunstje, volg ik een workshop, ja inclusief ijsbad, en een week later bezoek ik deze kleurrijke man in zijn woning. Het werd een mooi gesprek waarin ik een kijkje kreeg in het leven van deze charismatische man. Zijn huis ademt creativiteit. Overal staan en hangen muziekinstrumenten en schilderijen. Met Afrika als rode draad.

Natuurlijk zijn er voor- en tegenstanders. Ik zou zeggen: Lees zijn verhaal, ga ermee aan de slag en oordeel zelf.