hardlopen

‘Mensen die regelmatig sporten, verdienen meer en krijgen makkelijker een baan’, lees ik een paar weken geleden in NRC Next. Dat klinkt mij als muziek in de oren en ik lees snel verder. Het blijken de bevindingen te zijn van onderzoeken naar onder andere de verschillen tussen fitte en minder fitte werknemers. Dat mensen die regelmatig sporten meer verdienen, is mooi. Maar, krijgen ze het ook ;-)? Vooral die tweede conclusie uit de onderzoeken maakt me blij: ‘Mensen die regelmatig sporten, krijgen makkelijker een baan’. Da’s goed om te horen, juist nu ik een nieuwe stap in mijn carrière wil maken. Op zich lijkt het me logisch dat een fris en fit voorkomen je helpt bij een sollicitatieprocedure.

“Bij sollicitanten die hun sportactiviteiten vermelden op hun cv, is de kans groter dat ze worden aangenomen.

Wat me wel verraste, is dat als sollicitanten hun sportactiviteiten vermelden op hun cv, de kans groter is dat ze worden aangenomen. Dit is eigenlijk heel goed te verklaren.  Sporters hebben tenslotte eigenschappen die goed van pas komen op het werk. Als ik naar mezelf kijk heb ik in de hoofdklasse waterpolo leren incasseren, motiveren en focussen. Twaalf uur trainen naast een opleiding vraagt om een goede planning; dit kon ik later goed gebruiken als eindredacteur. Tegenwoordig bij een duurloopje kom ik mezelf regelmatig tegen en moet ik me onderweg zien te herpakken. En vlak het portie discipline niet uit dat nodig is om in weer en wind te trainen. Wat stom, dat ik mijn sporten nog niet op mijn cv had beschreven. Ook mijn vrijwilligersklussen ontbraken.

“Het aantal CEO’s dat een marathon heeft gelopen is verdubbeld

En wow, ik lees dat het aantal CEO’s dat een marathon heeft gelopen (en dat dan ook vermeldt op zijn of haar cv) bijna blijkt te zijn verdubbeld tussen 2001 en 2011! Dus mocht een sportieve werkgever dit lezen en nog op zoek zijn naar een communicatie- of eventmedewerker met een vlotte pen en die van aanpakken houdt…. Dan daagt deze enthousiaste, gedreven en vooral fitte medewerker u uit voor een kennismakingsrondje. Trek die loopschoenen maar uit de kast! Lees mijn aangepaste cv